Печено агнешко бутче в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено агнешко бутче в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Печеното агнешко бутче в гювеч винаги е добра идея!"

Необходими продукти

  • агнешко бутче - около 1, 5 кг
  • червен пипер - 1/2 к.ч.
  • джоджен
  • черен пипер
  • олио - 1 к.ч.
  • розмарин
  • босилек
  • джинджифил - по желание
  • вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото от агнешки бут много добре.

Подсушаване го добре и го поръсваме от всички страни със солта.

В съд си поставяме подправките за агнешко заедно с олиото и разбъркваме добре.

Слагаме агнешкото бутче в гювеч.

Наливаме виното и поставяме във фурната.

Включваме на 220 градуса само за 5 минути и веднага намаляваме до 150 градуса за около час и половина.

След като изтече времето, премахване капака и оставяме да се запече до желания загар.

Ароматно печено агнешко, което може да сервирате с градинарска салата.

Печено агнешко бутче в гювеч - винаги добра идея!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: