Мусака с патладжан, тиквички и кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
657
2k
5k
358
3
31/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата задушаваме в малко олио и към нея добавяме лука, чесъна, ригана, черен, червен пипер и солта на вкус.

Картофите обелваме и нарязваме на тънки кръгчета, като ги подреждаме в намаслена тава. Овкусяваме ги със сол на вкус.

Патладжана слагаме във вода с малко сол, за около 20 минути. Тиквичките и патладжана почистваме и нарязваме на кубчета и ги поръсваме със сол на вкус.

Почистваме и нарязваме магданоза и копъра, като ги смесваме с каймата, тиквичките и патладжана.

Готовата смес изсипваме върху картофите.

Чушките и доматите измиваме и ги нарязваме, като след това нареждаме върху патладжана.

Поставяме в печката и печем мусаката в предварително загрята на 180-200 градуса, около 2 часа.

Приготвяме заливката, като смесваме всичките продукти. Когато е готова мусаката, изваждаме за момент от фурната и заливаме със заливката.

Печем до желания загар.

Мусаката с патладжан, тиквички и кайма е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар