Свински пържоли без кост

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
18
45
563
1
27/05/2020
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински врат - 4 бр. пържоли, без кост
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.л.
  • сол
  • хляб - 4 бр. филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см.

Измиват се много добре.

Червения и черния пипер се разбъркват с олиото.

Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата. Сол не се прибавя към маринатата, за да станат пържолите сочни и да попие маринатата в месото.

Тези свински пържоли не се начукват или нарязват.

Пържолите се слагат в стъклен съд и се заливат с маринатата.

Оставят се в хладилник за 1 ч.

Пекат се върху силно загрята скара, ката се слагат върху скарата директно от маринатата, без да се отцеждат. Пекат се, ката се обръщат от двете страни по два пъти.

Сервират се свинските пържоли на скара с препечен хляб, който се препича на скарата веднага след пържолите, като се слагат на мястото на пържолите, за да попият от мазнината.

Свински пържоли без кост - семпло, но вкусно ястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар