Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли без кост

Свински пържоли без кост

Свински пържоли без кост
Снимка: Мария Божилова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински врат - 4 бр. пържоли, без кост
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.л.
  • сол
  • хляб - 4 бр. филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см.

Измиват се много добре.

Червения и черния пипер се разбъркват с олиото.

Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата. Сол не се прибавя към маринатата, за да станат пържолите сочни и да попие маринатата в месото.

Тези свински пържоли не се начукват или нарязват.

Пържолите се слагат в стъклен съд и се заливат с маринатата.

Оставят се в хладилник за 1 ч.

Пекат се върху силно загрята скара, ката се слагат върху скарата директно от маринатата, без да се отцеждат. Пекат се, ката се обръщат от двете страни по два пъти.

Сервират се свинските пържоли на скара с препечен хляб, който се препича на скарата веднага след пържолите, като се слагат на мястото на пържолите, за да попият от мазнината.

Свински пържоли без кост - семпло, но вкусно ястие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: