Начин на приготвяне
Вратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см.
Измиват се много добре.
Червения и черния пипер се разбъркват с олиото.
Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата. Сол не се прибавя към маринатата, за да станат пържолите сочни и да попие маринатата в месото.
Тези свински пържоли не се начукват или нарязват.
Пържолите се слагат в стъклен съд и се заливат с маринатата.
Оставят се в хладилник за 1 ч.
Пекат се върху силно загрята скара, ката се слагат върху скарата директно от маринатата, без да се отцеждат. Пекат се, ката се обръщат от двете страни по два пъти.
Сервират се свинските пържоли на скара с препечен хляб, който се препича на скарата веднага след пържолите, като се слагат на мястото на пържолите, за да попият от мазнината.
Свински пържоли без кост - семпло, но вкусно ястие.