Бабиния конфитюр от круши

Ketti
Ketti
Новак
03/09/2013
"Опитвали сме всякакви рецепти, но нито една от тях не може да се доближи до вкуса на бабиния конфитюр от круши!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 201
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на половинки малките и твърди круши. Махнете им семената и ги подредете на пластове в съд, като редувате с пластове захар. Оставете да престоят така за 24 часа.

След това сложете съда на котлона. След като започнат да кипят, добавете карамфила, настъргана лимонова кора и ванилия.

Варенето отнема около 1 час - крушите трябва да станат прозрачни. Разсипете веднага в бурканчета и ги затворете.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
07.08.2019 15:54
Току що го направих. Много ароматен се получи с настърганата лимонова кора /от био лимон/, карамфила и ванилията, но за моя вкус захарта е в повече. Следващия път бих сложила по-малко, а не в това съотношение, което е дадено 1:2. За 2 кг изчистени круши сладкото се вари около 3 часа до готовност. Добавих лимонтозу за всеки случай.
0
0
Анонимен
Анонимен
06.08.2019 17:40
А лимонтозу не се ли слага?
0
0