Начин на приготвяне
Разбъркайте маслото, захарта, ванилията и солта на пухкав крем и при непрекъснато бъркане прибавете разбитите яйца, а след това и брашното, смесено с бакпулвера и какаото.
Полученото тесто разстелете в правоъгълна намазнена тавичка.
Отделете жълтъците от белтъците на останалите 4 яйца, разбъркайте жълтъците, захарта, сметаната, изварата, пудинга, измитите и подсушени стафиди, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
Прибавете лъжица по лъжица разбитите на твърд сняг белтъци, изсипете сместа върху тестото и я заравнете.
Измийте и обелете крушите, нарежете ги на половинки, почистете ги от семенната им част и ги наредете върху тестото с разреза надолу.
Загрейте фурната предварително до 200 градуса и печете сладкиша в нея 45-55 мин., след това намалете градусите на 175 и го допечете.
Затоплете конфитюра в малък съд, намажете с него крушите на готовия сладкиш и го нарежете на 20 парчета.