Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печено прасенце»Сладкиш от круши с извара и конфитюр

Сладкиш от круши с извара и конфитюр

Сладкиш от круши с извара и конфитюр2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Правите кафе, а не правите сладкиш от круши с извара и конфитюр - какви хора сте"

Необходими продукти

  • круши - 1 ¼ кг
  • лимони - 1 бр. сока и кората
  • стафиди - 100 г
  • извара - 1 кг обезмаслена
  • сметана - 125 г
  • ванилов пудинг - 1 ½ пакетче на прах
  • конфитюр - 75 г от кайсии
  • захар - 125 г
  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ½ ч.л.
  • масло - 125 г краве или маргарин
  • ванилия - 1 пакетче със захар
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 75 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маслото, захарта, ванилията и солта на пухкав крем и при непрекъснато бъркане прибавете разбитите яйца, а след това и брашното, смесено с бакпулвера и какаото.

Полученото тесто разстелете в правоъгълна намазнена тавичка.

Отделете жълтъците от белтъците на останалите 4 яйца, разбъркайте жълтъците, захарта, сметаната, изварата, пудинга, измитите и подсушени стафиди, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.

Прибавете лъжица по лъжица разбитите на твърд сняг белтъци, изсипете сместа върху тестото и я заравнете.

Измийте и обелете крушите, нарежете ги на половинки, почистете ги от семенната им част и ги наредете върху тестото с разреза надолу.

Загрейте фурната предварително до 200 градуса и печете сладкиша в нея 45-55 мин., след това намалете градусите на 175 и го допечете.

Затоплете конфитюра в малък съд, намажете с него крушите на готовия сладкиш и го нарежете на 20 парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: