Класически ориенталски толумбички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
23/05/2020
"Подслаждаме деня си с класически ориенталски толумбички "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • брашно - 250 мл
  • олио - 125 мл
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да заври водата заедно с олиото.

Отстраняваме съда от котлона и изсипваме цялото количество брашно наведнъж.

Бъркаме с дървена лъжица енергично до получаване на тесто което лесно да се отделя от стените на съда.

Оставяме леко да се охлади и започваме да добавяме едно по едно яйцата.

Получаваме лепкаво парено тесто, която пълним в шприц и пържим в тенджера на маслена баня.

Тука трябва да спомена, че олиото трябва да е доста.

Котлонът ми работи до 9 аз го поставям на 7 - нито много силен, нито много слаб на средна температура.

Приготвяме си сиропа от равни количества вода и захар, като оставяме да ври, докато се сгъсти леко.

С изстиналия сироп заливаме тулумбичките и ги оставяме да се сиропират.

Да ви е сладко с тези класически ориенталски толумбички.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар