Свински джоланчета с кожа в гювеч

21/05/2020
"Който обича месце, ще се зарадва на свинските джоланчета с кожа в гювеч "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джоланчета се запичат на скара, колкото да се образуват резки.

Лукът се нарязва на по-дебели кръгове, които също се запичат на скара.

Морковите се почистват, разрязват на две и също се запичат на скара.

Гъбите се нарязват, а пиперките се накъсват на ленти.

На дъното на глинен гювеч се поставят джоланчетата.

Покрай тях се поставят нарязаните на кубчета картофи, пиперките, гъбите и морковите. Най-отгоре се нареждат кръгчетата лук.

Налива се виното и вода колкото леко да покрие продуктите.

Поръсваме джоланчетата в гювеч със зърна черен пипер и по желание може да се поставят и скилидки чесън.

Гювечът със свинско и зеленчуци се поставя в студена фурна на 220 градуса. Когато ястието в гювеч започне да ухае, градусите на фурната се намаляват на 170 градуса и се пече 3 часа.

Приятен апетит със Свински джоланчета с кожа в гювеч!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар