Кюфтета яхния с картофи и гъби

21/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с дребно нарязания лук и магданоз. Накиснете филийката хляб в млякото, изстискайте и сложете и нея. Добавете подправките. Месете, докато стане на парцали. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте в галетата и изпържете в тенджера с олио. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, моркова, чушката и целината, нарязани на дребно. Добавете гъбите ( предварително обелени и нарязани на филийки) и картофите, наряза на кубчета. Запържете за кратко. Сложете червения пипер, а след няколко минути налейте вода или бульон.

Изчакайте да заври и добавете поправките. Обелете домата, нарежете на парчета. Сложете и него в тенджерата, заедно с кюфтенцата. Варете на среден котлон яхнията с кюфтета 15- 20 минути или до готовност на картофите.

Малко преди да изключите, разтворете брашното в малко вода и сгъстете яхнията с картофи и месо. Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Бележка: Ако не обичате лук, можете да го изпуснете и да си приготвите кюфтета без лук. Във всеки случай ще имате невероятна Кюфтета яхния с картофи и гъби.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар