Заек с картофи и моркови в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
19/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо го измиваме много добре под течаща вода, като след това подсушаваме и го нарязваме на парчета.

В дълбок съд си поставяме всички продукти за маринатата за заешко. Разбъркваме добре и поставяме порциите.

Предварително сме си нарязали магданоза и целината и тях добавяме в марината.

Оставяме да престои месото за 4-5 часа, за да може да се овкуси хубаво.

През това време нарязваме морковите, лука, чесъна на парчета.

Картофите обелваме, измиваме добре и нарязваме на по едри парчета.

Приготвяме си гювеча, като поставяме картофите, морковите, лука и подправките, както и шепата маслини.

Разбъркваме ги добре, като предварително сме посолили.

Заешкото месо сме махнали от марината и в тиган изпържваме добре.

Преди да наредим отгоре, поставяме бучки масло между картофите, чак тогава подреждаме заешкото.

Поръсваме малко сол върху месото и сипваме бялото вино и една чаена чаша вода.

Захлупваме заека в гювеч, слагаме да се пече в умерена фурна до готовност на месото.

Когато е готово, премахваме капака и запичаме заека с картофи и моркови в гювеч.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар