Манастирска гъбена чорба

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
9
43
1k
19/05/2020
"Добър апетит с тази страхотна манастирска гъбена чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази манастирска чорба нарежете моркова, лука и целината на дребно.

Сложете ги в тенджера със завряла вода.

Посолете и налейте 1 кафяна чашка зехтин.

След около 10 мин добавете микс от гъби и 2-3 парченца сушени манатарки.

Сушените гъби са много ароматни и придават плътен и наситен вкус.

Варете чорбата още около 10 мин, след което добавете настъргания домат и 2 с.л. ориз.

Овкусете гъбената чорба с щипка естрагон.

Сварете до готовност на ориза.

При поднасяне на манастирската гъбена чорба подправете с 1 ч.л. оцет, щипка черен пипер и наситнен магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар