Лесна картофена торта с майонеза

18/05/2020
"Лесна и бърза картофена торта с майонеза, която си приготвяме винаги, щом ни се хапва нещо вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се обелени и нарязани картофи, отцеждат се и оставяме да се охладят. Сварени яйца се рендосват на ренде, като отделяме едно кръгче от яйцето за украса.

В купа се смесват картофи, рендосани яйца, нарязани пера пресен лук, част от настъргания кашкавал, 1 с.л. олио, шарена сол и черен пипер.

Разбърквам добре и приготвяме майонезената смес.

Смесва се майонеза и заквасена сметана, овкусява се със сол и смесваме с картофите и останалите продукти. Получената смес сипваме в дълбока чиния и оформяме блата на нашата картофена торта.

Отгоре готовата солена торта се покрива с останалия настърган кашкавал.

Декорира се с кръгче от сварено яйце, резени маслинки и репички. Сервира се охладена, за да може да се стегне и да е по-представителна. Подходяща солена торта за гости е.

Лесна картофена торта с майонеза!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар