Начин на приготвяне
Прясното мляко се смесва с водата и солта в малка тенджера. Когато течността заври, към нея се изсипва наведнъж брашното. Бърка се енергично.
Щом тестото започне да се отлепя от дъното на тенджерата и стане на топка, се отмества. Оставя се да се охлади.
Към охладеното тесто се прибавят едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се бърка до еднородност.
Половината от тестото се разстила в кръгла форма с размер 26 сантиметра. Пече се в предварително загряла фурна на 200 градуса 20-25 минути. По същият начин се приготвя и другата половина от тестото.
Приготвяне на крема за тортата. В купа се смесват яйцата, захарта и нишестето. Разреждат се с малко от прясното мляко.
Останалото мляко се загрява до завиране. Прибавя се към горната смес и се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване.
Ароматизира се с ванилията. Покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине. След като изстине, се разбива с миксер .
Мекото краве масло се разбива заедно с пудрата захар. Към млечният крем се добавя масленият и се разбиват до пухкавост.
Течната сладкарска сметана се разбива до плътност. Прибавя се към млечно-масленият крем и се разбърква с шпатула.
В поднос се поставя единият блат. Стяга се с отваряем ринг. Изсипва се крема и върху него се поставя течният шоколад с помощта на корнет.
Тортата се покрива с вторият блат. Поставя се в хладилник за няколко часа.
Когато времето отмине, невероятната еклерова торта се освобождава от ринга и се украсява с течен шоколад и по желание се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко с тази вкусна Торта Карпатка!