Ципура на BBQ

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
18/05/2020
"Обожаваме ципура, а приготвена по този начин е наистина невероятна "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите внимателно, измийте ги с вода и оставете на чиста кърпа да се отцедят за около половин час. Главите на рибите ципура не се режат, а се оставят, за да не се разпадне рибата при печенето на барбекюто.

Намазваме рибите със зехтин и ги обтриваме от всички страни със смес от сол и сух девесил. Оставяме ги да се овкусят за половин час.

Подготвяме барбекюто и внимателно полагаме рибите върху него. Печем по мин. 7 мин от едната страна, обръщаме и печем от другата. Щом е готова печената риба, я поръсваме с лимонов сок.

Съвет: Преди 6 минута не се опитвайте да отлепяте печената ципура от барбекюто. Ако не е изпечена добре, тя ще залепне и ще се разпадне.

Остава ни да поднесем само студена бира към тази вкусна ципура на BBQ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар