Ципура на BBQ

Аника ВойтАника Войт
Експерт
192
704
1k
25
1
Ципура на BBQ
Снимка: Аника Войт
18/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Обожаваме ципура, а приготвена по този начин е наистина невероятна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите внимателно, измийте ги с вода и оставете на чиста кърпа да се отцедят за около половин час. Главите на рибите ципура не се режат, а се оставят, за да не се разпадне рибата при печенето на барбекюто.

Намазваме рибите със зехтин и ги обтриваме от всички страни със смес от сол и сух девесил. Оставяме ги да се овкусят за половин час.

Подготвяме барбекюто и внимателно полагаме рибите върху него. Печем по мин. 7 мин от едната страна, обръщаме и печем от другата. Щом е готова печената риба, я поръсваме с лимонов сок.

Съвет: Преди 6 минута не се опитвайте да отлепяте печената ципура от барбекюто. Ако не е изпечена добре, тя ще залепне и ще се разпадне.

Остава ни да поднесем само студена бира към тази вкусна ципура на BBQ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: