Ципура на BBQ

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Ципура на BBQ
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Обожаваме ципура, а приготвена по този начин е наистина невероятна"

Необходими продукти

  • ципура - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - 1/2 бр.
  • девесил - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите внимателно, измийте ги с вода и оставете на чиста кърпа да се отцедят за около половин час. Главите на рибите ципура не се режат, а се оставят, за да не се разпадне рибата при печенето на барбекюто.

Намазваме рибите със зехтин и ги обтриваме от всички страни със смес от сол и сух девесил. Оставяме ги да се овкусят за половин час.

Подготвяме барбекюто и внимателно полагаме рибите върху него. Печем по мин. 7 мин от едната страна, обръщаме и печем от другата. Щом е готова печената риба, я поръсваме с лимонов сок.

Съвет: Преди 6 минута не се опитвайте да отлепяте печената ципура от барбекюто. Ако не е изпечена добре, тя ще залепне и ще се разпадне.

Остава ни да поднесем само студена бира към тази вкусна ципура на BBQ.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: