Великденски захаринки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
76
3k
3
18/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. размер L
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч свинска, разтопена
  • растителна мазнина - 1/2 к.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • ванилия - 4 бр.
  • лимони - 1 бр. кората
  • брашно - 4 и 1/2 ч.ч., (за меко тесто)
  • кокосова захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на захаринките е важно продуктите да бъдат със стайна температура.

Пресяваме брашното в голяма купа и правим кладенче.

В него изсипваме разбитото киселото мляко, смесено с амонячната сода.

Към сместа постепенно прибавяме при непрекъснато разбиване, ванилиите, настърганата кора от цитруса и смесените растителна мазнина и разтопената мас .

С миксер разбиваме яйцата със захарта до побеляване.

Единия жълтък отделяме за намазване на приготвените курабийки.

Сместа изсипваме в кладенчето и замесваме и меко нелепнещо тесто.

Работим върху набрашнен плот.

Ако е необходимо, прибавяме още малко от брашното.

Тестото оставяме в купа, покрита със стреч фолио, и оставяме да почине 30 минути.

Разточваме го на кора с дебелина около 1 см.

С фигурка по избор изрязваме форми и ги подреждаме в тава с хартия за печене.

Разбиваме жълтъка с малко растителна мазнина и намазваме захаринките с помощта на четка.

Поръсваме ги обилно със захар.

Печем домашните сладки в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 25 минути.

Поставяме Великденските захаринки в съд, покрити с памучна кърпа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар