Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Захаринки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Захаринки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
06/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"А вие хапвали ли сте захаринки като малки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 800 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват трите яйца, само белтъка на четвъртото яйце и захарта с помощта на телена бъркалка. Налива се олиото.

Содата се угасява в киселото мляко се прибавя към яйцата. Брашното се пресява и се добавя в купата заедно с ванилията.

Замесва се меко и гладко тесто за курабийки, от което се оформят топчета. Курабийките се нареждат на разстояние една от друга в намазнена тавичка.

Отгоре се намазват с останалия жълтък и се поръсват с кристална захар. Пекат се захаринките в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато порозовеят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: