Свинска кавърма с гъби и праз

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
13/05/2020
"Добър апетит със свинската кавърма с гъби и праз "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • олио - 6 с.л.
  • праз лук - 3 стръка
  • гъби - 200 г
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки свински хапки и се слага в тиган със сгорещена мазнина. Разбърква се периодично и когато побелее, се прибавя почистеният и нарязан праз лук.

Добавя се малко вода (около 50 мл), а след омекване на праза и нарязаните гъби. Свинската кавърма се поръсва със сол на вкус и червен пипер.

Готви, като се разбърква периодично, а след десетина минути се слагат смлените домати. Доматите могат да бъдат и от консерва.

Когато е почти готова кавърмата с гъби и праз, се овкусява с чубрица и смлян черен пипер.

Свинска кавърма с гъби и праз е подходяща както за основно ястие, така и за мезе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар