Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с гъби и праз

Свинска кавърма с гъби и праз

Свинска кавърма с гъби и праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Добър апетит със свинската кавърма с гъби и праз"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • олио - 6 с.л.
  • праз лук - 3 стръка
  • гъби - 200 г
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки свински хапки и се слага в тиган със сгорещена мазнина. Разбърква се периодично и когато побелее, се прибавя почистеният и нарязан праз лук.

Добавя се малко вода (около 50 мл), а след омекване на праза и нарязаните гъби. Свинската кавърма се поръсва със сол на вкус и червен пипер.

Готви, като се разбърква периодично, а след десетина минути се слагат смлените домати. Доматите могат да бъдат и от консерва.

Когато е почти готова кавърмата с гъби и праз, се овкусява с чубрица и смлян черен пипер.

Свинска кавърма с гъби и праз е подходяща както за основно ястие, така и за мезе.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: