Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Френски ябълков тарт

Френски ябълков тарт

Френски ябълков тарт
Снимка: Стоян Георгиев
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Сладкиш за усмивки и добро настроение - френски ябълков тарт"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 200 г
  • брашно - 300 г
  • ябълки - 7, 8 бр.
  • ванилова захар - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в широка купа. Прави с кладенче в средата. Чуква се яйцето. Маслото се разтапя в микровълнова. Добавя се в кладенчето. Добавя се захарта и се замесва маслено тесто.

Отделят се около 40 грама от тестото. Подготвя се средно голяма тава. По-голямата част от тестото се разточва. Трябва да бъде малко по-голямо от тавата, за да покрие и стените на тавата. Тестото се разстила в тавата.

Ябълките за плодовия тарт се измиват и обелват. Разрязват се на 4 полумесеца, като се отстраняват костилките. Получават се дебели парчета ябълки. Нареждат се върху блата от маслено тесто. Част от ябълките се нарязват на ситни кубчета, с които се попълват дупките.

Към отделеното тесто се добавя повечко брашно, за да се образуват тестени трохи. Тартът се поръсва с тестените трохи. Ваниловата захар се поръсва отгоре. Фурната се загрява на 180 градуса. Пече се ябълковият тарт за час. Всеки гост би изял парче френски ябълков тарт.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: