Доматена крем супа с нахут

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
14/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 350 г
  • домати - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 бг голяма глава
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • олио
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте нахута с топла вода и оставете за една нощ, така че зърната да набъбнат и да заври по-бързо.

На сутринта изцедете водата, налейте прясна, така че водата да покрие нахута с 2 пръста отгоре. Варете до готовност за около 20-30 минути. Нахутът трябва да е много мек.

Докато варите нахута, обелете доматите от люспите и ги нарежете на кубчета. За да улесните беленето на доматите, можете да ги потопите във вряща вода, буквално за няколко секунди, а след това веднага в студена вода.

Нарежете лука на ситно.

Прекарайте чесъна през преса или нарежете на ситно.

Запържете лука в загрято олио, докато поомекне, след това добавете доматите и оставете да къкри за 5-7 минути. Добавете и чесъна, заедно със сол и червен пипер на вкус.

Отцедете сварения нахут в отделна купа. Прибавете зърната към доматите и пасирайте до хомогенност нахутената кремсупа.

В зависимост от желаната гъстота на приготвената кремсупа добавете вода, в която е бил варен нахутът.

Доматена крем супа с нахут сервирайте с чеснови крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар