Родопски колаци със сирене

12/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресяваме брашното със солта, захарта и маята, правим кладенче, чукваме вътре едно яйце и започваме да добавяме по малко топла вода, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, за да не се образуват бучки.

Трябва да добавим толкова вода, че да получим тесто с консистенция на тесто за кекс.

Оставяме тестото за колаците да втаса за около час, да удвои обема си.

Загряваме сач или тефлонов тиган на котлона. Намазваме с олио, с черпак сипваме от сместа и леко с гърба му оформяме хубав кръг.

Оставяме палачинката на сач да се запече за минута - две, или докато започнат да се образуват балончета по повърхността на колака, обръщаме и запичаме и от другата страна.

След като извадим колака, го намазваме с масло, поръсваме със сирене и навиваме на руло.

Другият вариант е да добавим сирене в самата смес за родопски колаци преди да втаса и след това печем.

Ако сте любители на марудници, тези родопски колаци със сирене ще ви допаднат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар