Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Колаци с мая и кашкавалена извара

Колаци с мая и кашкавалена извара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Колаци с мая и кашкавалена извара
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
08/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Няма месене, няма точене и задължително се хапват топли, защото тогава са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г прясна
  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • извара - 150 г кашкавалена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в купа с топлата вода и захарта. Оставя се да се активира. В купата се прибавят брашното, солта, олиото и яйцето.

Всички съставки се разбъркват до гладка консистенция. Получава се смес с гъстотата на кексово тесто.

Оставя се да втаса, като през това време няколко пъти се разбърква. Накрая се прибавя и кашкавалена извара, която може да бъде заменена и от сирене.

Колаците се пекат на сач или тиган с незалепващо покритие. Гребва се от сместа с черпак и се излива в предварително намазнения съд. Когато колаците се изпекат от едната страна, се обръщат, за да се изпекат и от другата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: