Начин на приготвяне
Уникално вкусно парфе с бишкоти, леко и свежо, с аромат на лимон и мента. Опитайте - няма да съжалявате! Приготвя се бързо, повече се чака да се стегне.
Приготвя се желатинът, като се разбърква в студена вода и оставям да се стегне. В купа се смесват кисело мляко, заквасена сметана, кора от лимон и пудра захар.
Разбърква се с вилица на гладко кремче. Разтопяваме желатина за 15 секунди в микровълнова и след минута сипваме в крема, и се разбърква добре.
В кексова малка форма върху прозрачно фолио се нареждат 6 бишкоти. Заливат се с част от крема, отгоре тук-там поставяме от конфитюра от ягоди, следва нов ред бишкоти, крем, сладко и така се нареждат три реда.
Завършваме с крем и поставяме формата в хладилника да стегне малката бишкотена торта. Чаках 3 часа, после го прехвърлих във фризера за по-бързо.
След 30-40 минути го извадих от фризера, с две широки шпатули го надигнах, и трябва трета ръка да издърпа фолиото. Поставяме в поднос.
Отгоре намазвах с конфитюр и поръсих с кокосови стърготини. Вкусното парфе с бишкоти се декорира с листа мента за свежест и най-накрая се нарязва на парчета. Заслужава си всяка минута чакане.
Нежно парфе с прекрасен свеж вкус, да ви е вкусно!