Начин на приготвяне
Първо се подготвя форма с подвижен борд, като дъното и стените и се покриват с хартия за печене.
Половината от почистените и измити ягоди се пасират с пасатор заедно с половината пудра захар и прибират в хладилника.
В купа се разбива течната сметана (подсладена) на пухкав крем. Към нея се прибавят заквасената сметана, половината от прясното мляко и останалата пудра захар.
Ако не ви е достатъчно сладко, може количеството на захарта да се увеличи.
Желатинът (едното пакетче) се накисва в малко вода, след което се слага на водна баня да се втечни. Разтопеният желатин се добавя към крема и се разбърква хубаво.
Бишкотите се потапят за кратко в останалото мляко и се нареждат плътно по дъното на формата. Отгоре се изсипва 3/4 от сметановия крем.
Към останалия се добавят останалите, нарязани на дребно ягоди. Кремът се разбърква и се изсипва във формата.
Ягодовото парфе се слага да стегне във фризера за 20 минути. Към заделените пасирани ягоди се прибавя другото пакетче желатин, приготвено по вече описания начин.
Сместа се разбърква и се изсипва върху стегналото парфе с бишкоти. Нежният сладкиш се поставя в хладилника и след като стегне и горният слой, е готов за консумация.
Бързо парфе с бишкоти, подходящи за всеки специален повод!