Вкусно парфе с бишкоти

11/05/2020
"Парфе с бишкоти, което вече изядохме с очи "
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бишкоти - 18 бр. с какао наполовина
  • крем
  • кисело мляко - 400 мл, 3, 6 %
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 150 г
  • желатин - 1 пакет
  • вода - 40 мл за желатина
  • конфитюр от ягоди - 1/2 бурканче
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л. за крема
  • мента - за декор, листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникално вкусно парфе с бишкоти, леко и свежо, с аромат на лимон и мента. Опитайте - няма да съжалявате! Приготвя се бързо, повече се чака да се стегне.

Приготвя се желатинът, като се разбърква в студена вода и оставям да се стегне. В купа се смесват кисело мляко, заквасена сметана, кора от лимон и пудра захар.

Разбърква се с вилица на гладко кремче. Разтопяваме желатина за 15 секунди в микровълнова и след минута сипваме в крема, и се разбърква добре.

В кексова малка форма върху прозрачно фолио се нареждат 6 бишкоти. Заливат се с част от крема, отгоре тук-там поставяме от конфитюра от ягоди, следва нов ред бишкоти, крем, сладко и така се нареждат три реда.

Завършваме с крем и поставяме формата в хладилника да стегне малката бишкотена торта. Чаках 3 часа, после го прехвърлих във фризера за по-бързо.

След 30-40 минути го извадих от фризера, с две широки шпатули го надигнах, и трябва трета ръка да издърпа фолиото. Поставяме в поднос.

Отгоре намазвах с конфитюр и поръсих с кокосови стърготини. Вкусното парфе с бишкоти се декорира с листа мента за свежест и най-накрая се нарязва на парчета. Заслужава си всяка минута чакане.

Нежно парфе с прекрасен свеж вкус, да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар