Картофена яхния с пилешко и пресни подправки

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
8
7
188
11/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме бутчетата на две (пилешко копанче и плешка) и варим с малко водичка, сол, олио, чубрица, пресен пипер и лук.

След петнадесет минути добавяме доматите с една лъжичка захар за баланс на вкуса.

След още десет минути добавяме картофите и червения пипер, и варим яхнията с картофи и пиле, докато месото започне да се отделя от кокала и картофите омекнат.

Сваляме картофената яхния от огъня и добавяме ситно нарязаните пресни подправки.

Ако искаме нашата яхния да е с по-гъст сос, намачкваме с вилица няколко картофчета.

Картофена яхния с пилешко и пресни подправки - голяма вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар