Начин на приготвяне
Пшеничното брашно се пресява в голяма купа. Добавя се царевичното брашно. Омесват се. По средата се прави кладенче. Чукват се яйцата. Сипва се киселото мляко. Върху него се добавят бакпулвер и солта.
Добавят се прясното мляко и олиото. Използва се шпатула за месене на тесто и се разбърква до хомогенна смес. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Киселецът и спанакът се измиват добре.
Нарязват се по веднъж в средата. Добавят се към сместа. Сиренето се натрошава в купата.
Подготвя се намазнена тава. Слага се във фурната и се пуска да загрее на 180 градуса. Сместа се разбърква добре със зелениите и сиренето. Изсипва се в загрятата тава.
Печем тутманика с праз се около 40 минути. Кашкавалът се настъргва. На двадесетата минута приготвения тутманик се поръсва с кашкавал и ленено семе.
Пролетният тутманик със зелении се допича.
Насладете се на този невероятен тутманик със спанак и киселец.