Пролетен тутманик със зелении

10/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеничното брашно се пресява в голяма купа. Добавя се царевичното брашно. Омесват се. По средата се прави кладенче. Чукват се яйцата. Сипва се киселото мляко. Върху него се добавят бакпулвер и солта.

Добавят се прясното мляко и олиото. Използва се шпатула за месене на тесто и се разбърква до хомогенна смес. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Киселецът и спанакът се измиват добре.

Нарязват се по веднъж в средата. Добавят се към сместа. Сиренето се натрошава в купата.

Подготвя се намазнена тава. Слага се във фурната и се пуска да загрее на 180 градуса. Сместа се разбърква добре със зелениите и сиренето. Изсипва се в загрятата тава.

Печем тутманика с праз се около 40 минути. Кашкавалът се настъргва. На двадесетата минута приготвения тутманик се поръсва с кашкавал и ленено семе.

Пролетният тутманик със зелении се допича.

Насладете се на този невероятен тутманик със спанак и киселец.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар