Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи на фурна с масло

Печени картофи на фурна с масло

Печени картофи на фурна с масло
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 1, 5 кг
  • магданоз - сух
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 60 г
  • олио - 300 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • лимонтузу - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на 2 през средата. Всяка половинка се нарязва на филийки. Слагат се в дълбока купа. Добавят се магданоз и черен пипер.

Овкусява се със сол. Маслото се разтапя. Поливат се картофите. Разбъркват се добре.

Подготвя се широка тава с хартия за печене.

Картофите се разпределят в цялата тава, така че почти да няма застъпващи се картофи. Пекат се до готовност картофите на фурна.

Получават се хрупкави картофки. Гарнират се с чеснов сос с майонеза.

За него в дълбока каничка се сипват олиото и прясното мляко.

Добавят се захарта и солта. Чесънът се обелва. Добавят се лимонтузу и магданоз. Разбива се с пасатор, като се издърпва отдолу нагоре. Печените картофи на фурна с масло могат да заменят картофения чипс.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: