Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на 2 през средата. Всяка половинка се нарязва на филийки. Слагат се в дълбока купа. Добавят се магданоз и черен пипер.
Овкусява се със сол. Маслото се разтапя. Поливат се картофите. Разбъркват се добре.
Подготвя се широка тава с хартия за печене.
Картофите се разпределят в цялата тава, така че почти да няма застъпващи се картофи. Пекат се до готовност картофите на фурна.
Получават се хрупкави картофки. Гарнират се с чеснов сос с майонеза.
За него в дълбока каничка се сипват олиото и прясното мляко.
Добавят се захарта и солта. Чесънът се обелва. Добавят се лимонтузу и магданоз. Разбива се с пасатор, като се издърпва отдолу нагоре. Печените картофи на фурна с масло могат да заменят картофения чипс.