Печени картофи на фурна с масло

09/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на 2 през средата. Всяка половинка се нарязва на филийки. Слагат се в дълбока купа. Добавят се магданоз и черен пипер.

Овкусява се със сол. Маслото се разтапя. Поливат се картофите. Разбъркват се добре.

Подготвя се широка тава с хартия за печене.

Картофите се разпределят в цялата тава, така че почти да няма застъпващи се картофи. Пекат се до готовност картофите на фурна.

Получават се хрупкави картофки. Гарнират се с чеснов сос с майонеза.

За него в дълбока каничка се сипват олиото и прясното мляко.

Добавят се захарта и солта. Чесънът се обелва. Добавят се лимонтузу и магданоз. Разбива се с пасатор, като се издърпва отдолу нагоре. Печените картофи на фурна с масло могат да заменят картофения чипс.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар