Моето кьопоолу по турски

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
184
474
6
09/05/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало патладжанът и чушките трябва да се изпекат във фурната. Нарежете патладжана на две половини, осолете, направете разрези с вилица и поставете няколко скилидки в разрезите. Сложете чушките цели. Щом зеленчуците са изпечени и все още горещи, ги сложете в тенджера и покрийте, за да се задушат.

След това обелете люспите им.

Обелете домата, отстранете семената и излишния сок.

Ред е зеленчуците да бъдат нарязани на ситно за рецептата за кьопоолу.

Друг вариант е да ги пасирате в блендер или кухненски робот. Аз предпочитам ситно нарязани, така че да се виждат всички съставки.

Добавете люта чушка по желание. Подправете със сол и оцет на вкус. Прибавете на финала олио и разбъркайте за последно кьопоолуто с чушки.

Моето кьопоолу по турски може да се поднесе с турски хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар