Черноморски миден пилаф с ориз

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
8
7
188
08/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме мидите в голяма тенджера с една чаша вода и една чаша вино. Трябва да заврят на котлона. След около 5 минути са готови отворени.

След това изсипваме бульона от мидите в отделен съд и го запазваме, а мидите оставяме в тенджерата покрити с капак.

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в олиото, когато лукът промени цвета си, слагаме да запържим ориза и ситно накълцания домат.

Сипваме бульона от мидите при ориза, добавяме подправките и оставяме да се вари на слаб огън нашия пилаф.

Когато течността се попие от ориза, вземаме мидите и започваме внимателно да пълним всички миди с ориз.

Напълнените миди подреждаме в тенджера и заливаме с една чаша вино и една чаша вода и варим 20 - 30 минути на много слаб огън, за да не излезе плънката.

Готови сме с рецептата за Черноморски миден пилаф с ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар