Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Плодов пай със сини сливи

Плодов пай със сини сливи

Плодов пай със сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сега е моментът да приготвяте вкусни десерти със сини сливи и да си похапвате от тях"

Необходими продукти

  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 160 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • растително масло - 1 с.л. за намазване на тавата
  • брашно - 1 с.л. за поръсване на тавата
  • за плънката
  • сини сливи - 800 г
  • сухар - 1 парче или 4 обикновени бисквити
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодов пай със сини сливи за нашата трапеза.

Правим ронливото тесто, като смесваме хубаво брашното, краве масло, пудрата захар, яйцата и ванилията. Оставяме го да отлежи в хладилник за около 1 час.

Разточваме 2/3 от тестото на лист, който поставяме в намазана с растително масло и поръсена с брашно тава. Печем за 10 минути и изваждаме.

Изчистваме сините сливи от костилките и ги нарязваме на четвъртинки. Разбъркваме със счукания сухар и захарта и разстиламе върху изпечената кора. Останалото тесто разточваме на лист и нарязваме на тънки ленти с къдрав нож, които нареждаме диагонално във формата на ромб върху сините сливи.

Печем плодовата пита за още 20 минути в умерена фурна. Получава се страхотен плодов пай.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: