ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницели от домашна кайма

Шницели от домашна кайма

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9923
Шницели от домашна кайма
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
08/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Да си знаете, че тези шницели са още по-вкусни, защото са приготвени от домашна кайма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и смила на кайма. Овкусява се със сол и се оставя да престои едно денонощие. На ренде се настъргват почистеният лук и картофите.

Прибавят се подправките (смлян черен пипер, кимион) и всичко се разбърква на каша. С лъжица се гребва от сместа и се пуска в тиган със сгорещено олио.

Шницелите се притискат с лъжица за да придобият форма. Пържат се от двете страни до златисто.

Когато са готови шницелите от кайма и картофи, се изваждат и поставят върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Сервират се топли с гарнитура по желание.

Много сочи и ароматни шницели от домашна кайма.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: