Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Малинов пай с глазура

Малинов пай с глазура

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k255
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Нежен малинов пай с глазура - опитайте и ще се пренесете в Рая"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 5 с.л.
  • малини - 500 г пресни
  • растително масло - 1 с.л. за намазване на тавата
  • брашно - 1 с.л. за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме кравето масло с пудрата захар на кремообразна маса. Прибавяме един по един жълтъците при непрекъснато бъркане. Добавяме прясното мляко, като непрекъснато ръсим пресятото с бакпулвера брашно.

Изсипваме сместа за нашия плодов пай в намазана с растително масло и поръсена с брашно тава. Печем на умерена температура до получаване на златиста коричка.

Отгоре нареждаме плодовете и върху тях разстиламе белтъците, разбити на сняг с кристалната захар. Печем малиновия пай в слаба фурна, докато белтъците леко порозовеят.

Много вкусен и ароматен малинов пай с глазура. Малко напомня на сладкиш Агнес и Дамски каприз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: