Начин на приготвяне
Тестото се разточва върху повърхност, поръсена с брашно. Прави се правоъгълник, поръсва се със захар и външните краища по дължина се завиват навътре, така че да се съединят в центъра на правоъгълника.
След това правоъгълникът се сгъва на две, отново по дължина. С остър нож тестото се реже на резенчета с дебелина 1 сантиметър, които се редят в тава, постлана с хартия за печене.
Леко се разгъват, за да се получат сърчица и се напръскват с малко вода. Пекат се 180 градуса в продължение на 15 минути. Вадят се от фурната и се оставят да се охладят.
Приготвя се глазура, като пудрата захар се смесва с разтопеното масло. Маракуята се разрязва, меката част се изгребва и се добавя към пудрата захар с маслото.
Всичко се разбърква добре и готовата глазура се намазва върху бисквитите. Оставя се да изсъхне.