Шунка с глазура

Шунка с глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Глазирате, печете и ни викате да помогнем с изяждането, че е грехота да не я споделите с никого"

Необходими продукти

  • шунка - 2.5 кг сурова, свинска
  • мед - ½ ч.ч.
  • кафе - ½ ч.ч. силно
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - ¼ ч.л, смлени
  • череши - кандирани (озахарени)
  • кайсии
  • коняк
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна подсушената и увита в алуминиево фолио шунка около 2 часа.

Смесете меда, кафето, канелата и смлените карамфилчета и оставете на тих огън да врат 10 мин.

Извадете шунката от фурната, намажете я с готовата глазура и я запечете отново без фолио около 30-40 мин.

Забодете на клечки за парти кандираните череши и нарязаните на ленти кайсии, напръскайте ги с коняка и украсете с тях изпечената шунка.

Към получения сос при печенето на шунката добавяме сметаната и останалите плодове.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: