Турска супа с червена леща

НалиНали
Чирак
46
215
85
5
07/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Турска супа с червена леща - вкусна класика!

В голяма тенджера слагаме вода около два литра и слагаме на котлона да заври. Като заври водата, обелваме и режем картофите на малки кубчета. Прибавяме във водата заедно с две чаени чаши червена леща.

След като се сварят картофите и лещата, се прибавят доматеният концентрат и червеният пипер, след което всичко се пасира хубаво и се подправя със черен пипер и сол.

Оставя се още за 10 минути да покъкри лещената супа и загаряме масло с джоджен. Сервираме топла турската супа със сос от маслото.

Вкусна супа от червена леща, която можете да сервирате с крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар