ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Бишкотена торта с кайсии и крем

Бишкотена торта с кайсии и крем

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k216
17/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Нежна и много мекичка бишкотена торта с кайсии и крем - ще ви покори"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 250 г
  • целувки - 8 бр
  • компот - 1 бр. от кайсии
  • коняк - 1 - 2 с.л. може и ром
  • за крема
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме брашното в малко студено мляко и изсипваме на тънка струйка в заврялото със захарта мляко. Бъркаме сместа непрекъснато и когато се сгъсти, отместваме от огъня.

Разбиваме маслото на крем и към него прибавяме на малки порции напълно изстиналия млечен крем, като бъркаме непрекъснато.

Половината бишкоти подреждаме в тортена чиния и поръсваме с коняк (ром). Върху тях разпределяме половината плодове от компот от кайсии и 4 натрошени домашни целувки и намазваме с половината крем.

Отгоре подреждаме втория пласт бишкоти, поръсваме с коняк (ром) и покриваме с останалите натрошени целувки. Отгоре и отстрани разпределяме по бишкотената торта останалия крем.

Оставяме тортата в хладилник за няколко часа.

Превъзходна и бърза бишкотена торта с кайсии и крем.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: