Кисел от ябълки

Кисел от ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Чудесен кисел от ябълки - перфектният плодов десерт. Ако харесвате ябълков пай и ябълкови сладкиши, този ябълков крем ще ви допадне"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • нишесте - 6 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките, нарязваме ги на резени и изчистваме от семенната част. Заливаме със студена вода и варим до пълно омекване.

Отместваме от огъня, пасираме и ги връщаме към отварата. Прибавяме захарта и поставяме сместа пак да заври.

Към врящата смес на тънка струя наливаме размитото в студена вода нишесте и варим до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Подправяме готовия кисел с лимонов сок и насипваме в купички.

Чудесен кисел от ябълки - перфектният плодов десерт. Ако харесвате ябълков пай и ябълкови сладкиши, този ябълков крем ще ви допадне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: