Начин на приготвяне
Поставяме пресятото брашно в подходящ съд. Прибавяме солта, яйцето, водата и оцета. Омесваме тесто, което разделяме на 7 части.
От всяка част правим по 7 топчета с големината на орех. Всяко топче разточваме на кръгче с диаметър около 10 см. Кръгчетата намазваме с разтопеното краве масло и ги слепваме по седем едно върху друго. Оставяме ги да отлежат 15-20 минути на студено.
След това ги разточваме на 7 кори с диаметър около 30 см. Слагаме една кора в намазана с разтопено масло тава, а върху нея наръсваме плънка за баница. След това слагаме нова кора и пак плънка и така редим всичките седем точени кори за баница, като не забравяме да ги мажем с разтопеното масло.
Намазваме с масло и последната кора отгоре и режем точената баница на парчета. По желание поръсваме със сминдух или друга подправка. Печем в умерена фурна до зачервяване на нашата точена баница с яйца и сирене.