Ezine.bg»Рецепти»Баница»Точена баница с яйца и сирене

Точена баница с яйца и сирене

Точена баница с яйца и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Давам ви рецептата за тази невероятна точена баница и се надяваме да я използвате разумно"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • краве масло - 250 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр
  • сирене - 250 г
  • сминдух - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пресятото брашно в подходящ съд. Прибавяме солта, яйцето, водата и оцета. Омесваме тесто, което разделяме на 7 части.

От всяка част правим по 7 топчета с големината на орех. Всяко топче разточваме на кръгче с диаметър около 10 см. Кръгчетата намазваме с разтопеното краве масло и ги слепваме по седем едно върху друго. Оставяме ги да отлежат 15-20 минути на студено.

След това ги разточваме на 7 кори с диаметър около 30 см. Слагаме една кора в намазана с разтопено масло тава, а върху нея наръсваме плънка за баница. След това слагаме нова кора и пак плънка и така редим всичките седем точени кори за баница, като не забравяме да ги мажем с разтопеното масло.

Намазваме с масло и последната кора отгоре и режем точената баница на парчета. По желание поръсваме със сминдух или друга подправка. Печем в умерена фурна до зачервяване на нашата точена баница с яйца и сирене.

Много вкусна баница с яйца и сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: