Баничка

Георгия
Георгия
Новак
01/04/2009
"Миризмата на току що изпечена баничка ни събуди и ни доведе в кухнята!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 342
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.

Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.

След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.

Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари.

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
К К
К К
15.05.2016 02:19
Вкусни! Браво!
0
0
Илияна Димова
Да захарта помага на маята
1
0
Мартина Тракова
Маята трябва да се разтвори в течност и захар.Сол не се слага както е казал и потребителя преди мен.
1
0