Мариновани свински шишчета на скара

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
173
2
23/04/2020
"Богата вечеря с тези апетитни свински шишчета на скара - сервирайте с подходяща гарнитура "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г гърди или др.
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лимон - сок от 1/2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 1 ч.л.
  • унисос - 1 ч.л.
  • червена чушка - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средни по големина свински хапки.

В купа смесете необходимите съставки (без месото) и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.

Добавете месото, разбъркайте много добре и оставете за най-малко 30 минути да се маринова. Като и се най-добре е месото да престои в маринатата едно денонощие.

Наредете маринованото свинско месо на дървените шишчета, като редувайте с лук и червената чушка.

Загрейте скарата предварително и ги изпечете от всички страни до златисто свинските шишчета от свински страни.

Маринованите свински шишчета на скара поднасяме със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар