Чорбаджийски гювечета

Аника ВойтАника Войт
Експерт
192
704
1k
25
1
Чорбаджийски гювечета
Снимка: Аника Войт
1 / 2
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Угощение на трапезата с богати гювечета за чорбаджии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Взимаме гювечетата, и ги намазваме хубаво с маслото.

Подготвяме си и зеленчуците. Доматите се измиват и нарязват на колелца. Чушките се почистват от семето и се нарязват на парчета. Лука също нарежете на ситно. Надениците и пилешкото филе се нарязват също на малки парчета. Сиренето и кашкавала може да начупите с пръсти.

Започваме да редим чорбаджийските гювечета по следния ред:

Най-отдолу поставяме малко парченце масло, следва да поселим и доматените кръгчета, а над тях лука и чушката. Върху тях се нареждат наденицата и пилешкото месо. Най-отгоре полагаме сиренето и кашкавала.

Така наредените гювечета с пилешко поставяме в студена фурма и включваме на 200 градуса. Печем около половин час.

Изваждаме внимателно съдовете и отваряме капачетата. Отгоре на всяко едно гювече чукаме и по едно яйце. Връщаме обратно във фурната (без капаче) за още 10 минути нашите гювечета.

Чорбаджийски гювечета са готови. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: