Чорбаджийски гювечета

Аника ВойтАника Войт
Чирак
128
398
789
8
22/04/2020
"Угощение на трапезата с богати гювечета за чорбаджии "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 460
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме гювечетата, и ги намазваме хубаво с маслото.

Подготвяме си и зеленчуците. Доматите се измиват и нарязват на колелца. Чушките се почистват от семето и се нарязват на парчета. Лука също нарежете на ситно. Надениците и пилешкото филе се нарязват също на малки парчета. Сиренето и кашкавала може да начупите с пръсти.

Започваме да редим чорбаджийските гювечета по следния ред:

Най-отдолу поставяме малко парченце масло, следва да поселим и доматените кръгчета, а над тях лука и чушката. Върху тях се нареждат наденицата и пилешкото месо. Най-отгоре полагаме сиренето и кашкавала.

Така наредените гювечета с пилешко поставяме в студена фурма и включваме на 200 градуса. Печем около половин час.

Изваждаме внимателно съдовете и отваряме капачетата. Отгоре на всяко едно гювече чукаме и по едно яйце. Връщаме обратно във фурната (без капаче) за още 10 минути нашите гювечета.

Чорбаджийски гювечета са готови. Да ви е сладко!

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар