Торта от стар козунак и яйчен крем

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
21/04/2020
"Хапка от тази торта с яйчен крем и стар козунак ще ви отведе в страната на чудесата "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 084
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя яйчен крем за торта, като за целта се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се брашното, част от прясното мляко и ванилията.

Яйчената смес се слага на котлона на умерена температура. Кремът се бърка непрекъснато, като на няколко пъти се налива останалото мляко (общо 800 мл), докато се сгъсти, без да се образуват бучки. Накрая се добавя кравето масло и отново се разбърква.

Стар козунак се нарязва на филии, които се потапят за кратко в останалото мляко. Нарежда се във форма с подвижен борд един ред козунак, залива се с половината крем, следва отново ред козунак, и се завършва с останалия крем.

Козуначената торта се оставя да престои няколко часа на хладно, декорира се по желание, след което е готова за консумация.

Торта от стар козунак и мляко с количество козунак, каквото имате на момента и според вместимостта на вашата форма за торта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Обичам рецепти от типа бързо, лесно вкусно. Получи се вкусна и сочна торта, която декорирах с малко разтопен шоколад.
1
0