Мраморни яйца с люспи от лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
16/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лук - горни люспи
  • олио - за намазване пожелание
  • яйца - 10 бр.
  • боя за яйца - 1 бр.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За мраморни яйца с люспи от лук първо люспите на лука нарязваме на ситно.

Всяко едно сурово яйце го намокряме и овъргалваме в нарязаните на ситно люспи.

Можем да ги завием в марля. може и в тънък чорап, като ги пристягаме силно.

Готовите яйца, ги поставяме да врят.

Едната част оставих да врят във водата, а другата поставих боята за яйца, разтворена заедно с оцета, и така варих.

При първия вариант, където яйцата се вариха във водата без боята, вадим яйцето, поставяме от различните цветове и оставяме настрана.

Оставяме ги да изсъхнат мраморните яйца и тогава махаме чорапа или марлята.

Накрая по желание намазваме боядисаните яйца с олио за лъскавина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
18.04.2020 08:46
красота!!!
0
0